Skolstart.

Onsdag är dagen sommaren officiellt är slut. Skolan börjar.

Zeb går föväntansfull. Han skall börja ettan och längtar i smyg efter läxor. Leo våndas, han börjar fyran. Det betyder tydligen mer läxor och mer ansvar.

För oss föräldrar, riktiga som bonus, betyder skolan mer ansvar också för oss och emellan åt lär även vi oss en läxa. Det skall nämligen hållas reda på lappar. Lappar om studiedagar, vaccinationer och utflykter. Det skall hållas stenkoll på läxor, ombyteskläder, inneskor och klassfester. Och för att inte tala om klassfika, jämt. Det betyder också att man med jämna mellan rum skall in på datorn och något som så fiffigt kallas School-soft. Där kan man inhämta informationen som redan kommit ut på lappar. Om man inte är "lapp föräldertypen".

Att skolan börjar innebär också tidiga mornar. På cykel. Uppför låååång backe. Då är det bra om alla kommit ihåg lås till cykeln. Före skolan äts det frukost med leverpastej. Attans om man glömt "lepan" (leverpastejn). Det skall packas ryggsäckar, förhoppningsvis med allt de behöver för den dagen. Annars kommer ett telefonsamtal och man får snällt rusa dit med vad som fattas. Eller ringa någon annan förälder/bonusförälder och hoppas att den är närmare hemmet än jobbet.

Vi står nu i startgroparna för en period av idel " att komma ihåg". Och jag kommer ihåg hur det är, att behöva komma ihåg. Kanske betyder det att jag är ett steg närmare det riktiga kom ihåget. Men för det mesta slutar allt lyckligt och vi kommer ihåg. Allt tack var den här.










Kommentarer
Postat av: Rebecca

Vad betyder döskallen?

2010-08-24 @ 15:33:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0